Njemačka policija hapsila Bosance zbog povezanosti s ISIS-om

Hapšenja u Njemačkoj zbog povezanosti s ISIS-om. I to hapšenja državljana Bosne i Hercegovine što je jako loša poruka o našim ljudima koji žive u ovoj prijateljskoj državi.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da će blizanci Amir i Emir Hodžić, koje je Njemačka deportovala jer ih sumnjiče za planiranje terorističkog napada, biti pod tretmanom bezbjednosnih službi.

Monstruozne poruke stigle Emiru Hadžihafizbegović: Da li je ovo normalno?

“Njemačka je braću Amira i Emira Hodžić okarakterisala kao lica koja se mogu dovesti u vezu sa terorizmom, ali im nisu sudili i nisu imali konkretno krivično djelo, nego kontakte zbog čega su ih i protjerali. Oni su naši državljani i po tom osnovu smo bili obavezni da ih prihvatimo”, rekao je Mektić.

On je naveo da se Hodžići u BiH ne mogu dovesti u vezu ni sa čim konkretnim što ima elemenata krivičnog djela, prenosi Srna.

“Biće maksimalno tretirani od naših bezbjednosnih službi. Dok su još bili u Njemačkoj pod radom njihovih službi, učestvovali smo zajedno u raskrinkavanju njihovih simpatizera”, dodao je Mektić.

Dvojica državljana BiH osumnjičena za planiranje terorističkog napada u Njemačkoj deportovani su jučer u BiH.

Na sarajevskom aerodromu braća Amir i Emir Hodžić zadržani su sat vremena, a saslušali su ih pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH.

Policija okruga Roštok u Njemačkoj stavlja im na teret direktne veze sa pripadnicima terorističke organizacije ISIS.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.