in

Njemački mediji tvrde: Erdogan izdao zastrašujuću naredbu armiji! Ovo bi mogao biti uvod u kraj…

Njemački list “Welt” objavio je špekulacije, pozivajući se na vojne izvore iz Istanbula, da su generali dobili naređenje od predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdoğan) da potope grčki brod.

– Erdoan je prije nekoliko dana naredio generalima da potope grčki brod, ali da pokušaju da u tom napadu ne nanesu previše žrtava. Generali su to odbili, pa je sljedeća ideja bila da se obori grčki avion – navodi “Welt”.

– Međutim, tada je bila namjera da se letjelica upuca na taj način da pilot može da se katapultira i spasi se – dodaje list, a prenosi grčki portal “E-daily”.

Njemačka novina navodi da su turski generali odbili Erdoanove ideje, jer bi u suprotnom izbio haos u Sredozemlju, prenosi ova internet stranica.

Podsjećanja radi, nakon što je Turska pokrenula potragu za nalazištima gasa u istočnom Sredozemnom moru, na područjima za koja Kipar ili Grčka smatraju da oni imaju pravo na eksploataciju, i pošto je Grčka najavila proširenje svog pojasa sa šest na 20 kilometara milja u Jonskom moru, turski potpredsjednik Fuat Oktaj označio je to kao “razlog za rat”, a turski ministar vanjskih poslova Mevlut Čavušolu skrenuo je pažnju na odgovarajuću odluku turskog parlamenta.

Erdoan je više puta zaprijetio Grčkoj, a u posljednjem obraćanju je zaključio da je “Strijela napustila luk i da će sigurno pronaći svoju metu”.

POČELO JE! Ponovo napadnuti Bošnjaci u Pljevljima, pretučen Sanin Raščić

Charlie Hebdo ponovno objavio karikature poslanika Muhameda zbog kojih je mnogo ljudi ubijeno