in ,

NOVI PROBLEMI Obilne padavine pokrenule klizišta, u ovom gradu je NAJOPASNIJE!

Načelnik gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman ističe da je, osim ovog, naložena hitna sanacija još jednog pokrenutog klizišta, na lokaciji u Kolima

Na širem području Banje Luke aktivirano je više od 10 novih klizišta usljed obilnih padavina, zbog čega se gradske službe naložile hitne intervencije kako ne bi došlo do ugrožavanja imovine i stanovništva, saopćeno je iz gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove.
Preciziraju da je najteža situacija na klizištu u gornjem dijelu Lauša, gdje je aktivirano klizište zaprijetilo da ugrozi jedan stambeni objekat. Iz tog razloga, još jučer poslijepodne na teren su poslane građevinske ekipe, sa zadatkom da spriječe dalje širenje klizišta kako ne bi došlo do ugrožavanja objekta.

Načelnik gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman ističe da je, osim ovog, naložena hitna sanacija još jednog pokrenutog klizišta, na lokaciji u Kolima.

-Hitna intervencija je bila neophodna kako bi se stanje stabilizovalo. Nakon toga usljediće i vještačenje objekta kako bi se utvrdilo da li ima oštećenja na objektu i da li je bezbjedan za boravak ljudi. Pored toga, teška situacija je i na putu Bronzani majdan-Kmećani, gdje je klizište potpuno prekinulo putnu komunikaciju. Trenutno, radimo na raščišćavanju terena, ali za potpunu obnovu, biće potrebno izraditi projekt sanacije ovog klizišta i tek onda pristupiti temeljnim radovima – istakao je Kecman.

Azijske rolnice na bosanski način! Spremite ih od kora za pitu i povrća

Strašna nesreća u Banjoj Luci! Mladić i djevojka autom sletjeli s puta…