Obavijest za Bosance i Hercegovce u Engleskoj

Posljednje Vijesti

Važne informacije za Bosance i Hercegovce u Engleskoj, posebno učenice i učenike Bosanske Dopunske Škole u Coventryu. Nastava za školsku 2017/18 godinu počet će u subotu 9.9.2017 godine u prostorijama Sidney Stringer Accademy sa početkom u 10:00 sati do 13:00 sati.

”Iskreno se nadam da ste svi imali lijep ljetni raspust i da smo spremni za još jednu uspješnu školsku godinu. Možda ste primijetili da će nastava ove godine trajati za 1 sat duže, a to možemo da zahvalimo Predsjedništvu BiH Asocijacije u Coventryu i BH Networku koji su plodnim radom osigurali još jedan grant pa samim time i finansiranje naše škole. Puno puta ponavljam poslovicu koja glasi “ruka ruku mije obraz obadvije”, u prevodu samo zajedničkim radom istinski promoviramo našu zajednicu i čuvamo naš jezik i kulturu. Iz godine u godinu naša škola postiže zavidne rezultate i to nije slučajno to je plod neumornog rada i podrške naše zajednice i naravno požrtvovanosti naših marljivih učenika. Svi zajedno krećemo u još jednu akademsku godinu sa planom i idejom da ove godine budemo još bolji i ostvarimo još bolje rezultate”.

Poruka

”Na kraju poruka svim roditeljima koji imaju djecu školskog uzrasta a nisu upisani u našu školu da to urade čim prije. Svi ste dobrodošli naša škola je dobro svih nas pa je tako i treba tretirati a mi učitelji ćemo se posebno radovati novim učenicima. Iskreno se nadam ponovnom susretu i svima nama želim sretnu i uspješnu školsku 2017/18 godinu”, navodi se u pozivu koji potpisuje Senadin Selmić, učitelj Bosanske Dopunske Škole u Coventryu.

Puno sreće ovim divnim ljudima koji i u Engleskoj ne zaboravljaju svoje porijeklo, tradiciju i lijepi bosanski jezik.

Neka ovakvih događaja bude što viđe u svim dijelovima naše dijaspore.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.