in

Ovo je razlog zašto se ugledna doktorica ubila: Otkriveno šta se zaista desilo tog kobnog dana!

Više javno tužilaštvo u Beogradu naložilo je obdukciju tijela doktorke V. S. A. koja je prema prvim saznanjima sebi oduzela život zarivši dva puta nož u srce. Tužilaštvo traži da se uradi i toksikološki nalaz, kako bi se utvrdilo da li je doktorka uoči samoubistva konzumirala neke lijekove ili alkohol.

Vijest o smrti poznatog plastičnog hirurga uznemirila je njene najbliže i poznanike, posebno zbog načina na koji je digla ruku na sebe. Psihijatri su saglasni da je riječ o ritualnom samoubistvu, kojim je najverovatnije željela da pošalje poruku.

– Samoubice obično čekaju da se osame, pa onda sebi oduzmu život, najčešće velikom dozom tableta, skokom sa prozora, vješanjem ili sječenjem vena – kaže jedan ugledni beogradski psihijatar.

Tek kad su se zabrinuli što dugo ne izlazi iz kupatila, njen suprug i sin provalili su vrata i zatekli je mrtvu.

Doktorka je bila vlasnica poznate privatne bolnice i priznati stručnjak u oblasti plastične i rekonstruktivne hirurgije, kojom se bavila 20 godina. Njeno tijelo pronađeno je u kupatilu porodičnog stana u Ulici kralja Milutina 63 u Beogradu.

Sagovornik “Novosti” objašnjava da se najveći broj samoubistava događa u ranim jutranjim satima, dok se ugledna doktorka ubila već kad je dan prilično odmakao:

– Mnoge samoubice se u trenutku predomisle, međutim, sudeći po načinu na koji je ona sebi oduzela život, sve ukazuje na to da je bila čvrsto riješena da to učini i to kada je porodica bila na okupu. U prilog čvrste riješenosti govori i činjenica da je dva puta sebi zabila nož u srce, za šta je potrebna ogromna fizička snaga.

Samoubistvo čuvene doktorke, u čijoj ordinaciji su se uljepšavale mnoge ličnosti srpskog džet-seta, izazvalo je nevjericu i šok, jer je za mnoge bila oličenje zadovoljne i uspješne žene, koja je uz to bila veliki stručnjak u svojoj profesiji. Mnogi koji su je poznavali oprostili su se od nje porukama na društvenim mrežama i objavljivanjem zajedničkih fotografija.

– Sarađivali smo više od decenije, pomogla si mnogim našim ženama, tužna sam što mi nismo tebi. Počivaj u miru, draga Violeta! – stoji u jednoj od objava.

Sve poruke praćene su crnim srcima i mnogobrojnim emotikonima sa očima punim suza.

– Ako ti je duša lijepa kao što si ti bila, onda te je Bog uzeo kao anđela. Niko ne zna kakve tuge čovek nosi u sebi – redali su se komentari onih koji su je poznavali.

Koliko su poznanici i prijatelji bili pogođeni svjedoči i komentar:

– Strašna tragedija. Predivna, snažna osoba, puna energije i entuzijazma. Za mene nevjerovatno. Kakva je to legenda od žene bila.

Komšije ove porodice i dalje ne mogu da dođu sebi zbog tragedije koja se dogodila, a za ljekarku imaju samo riječi hvale.

– Bila je divna i uvijek nasmijana, prosto ne mogu da vjerujem da se ovo desilo – rekla je za medije komšinica koja ju je vidjela noć prije samoubistva. – Svoj privatni život zadržavala je za sebe, a zašto je ovo uradila, zna samo ona.

Među onima koje je šokirala vijest o samoubistvu uspješne doktorke su i njene dugogodišnje kolege.

– U nevjerici sam – kaže jedan od saradnika doktorke. – Vidjeli smo se prije dvije nedjelje i pravili smo planove šta bismo novo mogli da radimo u našem poslu poslije korone. Ništa nije ukazivalo na tragediju. Bila je kao i uvijek vesela, energična i nasmijana. Pamtiću je kao vrijednu i preduzimljivu osobu. O njenom samoubistvu sam saznao iz medija. Iako je slika bila zamućena, prepoznao sam je. Bio sam šokiran i još ne mogu da sredim misli.

Doktorka je bila poznata u svijetu međunarodne plastične estetske hirurgije po cijlom spektru estetskih operacija. Bavila se privatnom praksom tokom 20 godina. Profesionalno iskustvo sticala je usavršavanjem na prestižnim klinikama za plastičnu hirurgiju u Italiji, Kanadi, Grčkoj, Rusiji, Brazilu i SAD. Jedna je od pokretača inicijative da se procedura rekonstrukcije dojki nakon mastektomija uvede u redovni onkološki protokol, a 2012. godine dobila je nagradu “Žena zmaj” za pionirski preduzetnički poduhvat.

Njemački istražitelji potvrdili: Nestala Maddie McCann je mrtva

NAPOKON JE PROGOVORILA: Lepa Brena nakon 33 godine otkrila nevjerovatnu tajnu sa snimanja za “Hajde da se volimo”