in ,

Objavljen sastav, Prosinečki odabrao prvih 11 za Austriju!

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki saopćio je sastav ekipe koja će večeras u Zenici odmjeriti snage s odgovarajućom selekcijom Austrije u okviru nastavka takmičenja u Ligi nacija.

U odnosu na meč iz Sjeverne Irske, na terenu neće biti Gojka Cimirota dok će njegovo mjesto u timu zauzeti Darko Todorović. To znači da će Bešić večeras igrati u veznom redu.
Za našu reprezentaciju igraju: Šehić, Ćivić, Zukanović, Šunjić, Todorović, Bešić, Pjanić, Sarić, Višća, Duljević i Džeko.

Austrija igra u sastavu: Lidner, Hinteregger, Ilsanker, Alaba, Arnautović, Gregoritsch, Prodl, Žulj, Grilitsch, Lainer i Lazaro.

Prosinečki je prije meča rekao da očekuje mnogo bolju igru selekcije nego protiv Sjeverne Irske, te da je Austrija ravnopravan protivnik.

“Bit će to utakmica i za prestiž, za prvo mjesto u grupi. Dobro smo ih analizirali, igraju drugačije sa novim trenerom, disciplinovana su ekipa. Imaju igrače koji rade razliku, od Arnautovića do Alabe. Motor su ekipe, bit će zanimljiva utakmica – bit će pravi fajt”, poručio je Prosinečki.

On je poručio da “nema opuštanja” i da će u Zenici puno bolje igrati nego li je to slučaj bio u Belfastu.

“Tu smo negdje, podjednaki. Odmorili smo se, zaliječili igrače, vjerujem da ćemo biti pravi”, rekao je Prosinečki.
O Ligi nacija je kazao da je to takmičenje u kojem se “igra za nešto”.

“Zamišljeno je da i manje zemlje, iz četvrte grupe mogu otići na takmičenje. Teško da mogu kroz prave kvalifikacije proći. Bit će zanimljivo takmičenje, a igramo svi podjednaki. Bit će zanimljivih utakmica”, poručio je.

Podsjećamo, BiH je u prvom kolu slavila protiv Sjeverne Irske u Belfastu sa 2:1, a drugi meč Lige B Lige nacija igra u Zenici protiv Austrije sa početkom u 20:45.

Objavljene ocjene na FIFA 19: Evo kako su prošli reprezentativci BiH… Jeste li zadovoljni?

Nesvakidašnji problemi za Prosinečkog: Dva reprezentativca ne mogu igrati protiv Austrije zbog proliva!