Objavljena međunarodna potjernica za 24-godišnjom djevojkom iz BiH, strašne stvari je radila…

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona objavilo je ponovo međunarodnu potjernicu za 24-godišnjom Brankicom Liješnić iz Kiseljaka, koja se tereti za razbojničke krađe.

Za Liješnić traga Kantonalni sud u Bihaću.

Ona se, zajedno s tadašnjim pet godina starijim momkom Tonijem Bošnjakom, tereti da je početkom februara 2018. godine pretukla 68-godišnjeg muškarca u Bihaću, kojem su oteli mobitel i ključ od “mercedesa”, koji su ukrali i njime bježali policiji.

Prilikom hapšenja policajci su tada kod njih dvoje pronašli pribor za konzumiranje narkotika, te dvije tablete.

Policijska potjera uslijedila je nakon što su pripadnici Policijske uprave Ključ, oko jedan sat poslije ponoći obavijestili kolege iz Mrkonjić Grada da je na području Bosanskog Petrovca počinjeno razbojništvo, te da su se počinitelji “mercedesom” udaljili magistralnim putem Bosanski Petrovac – Mrkonjić Grad.

Brzom reakcijom mrkonjićke policije, dvojac je samo sat vremena nakon dojave o razbojništvu pronađen na sporednom putu u Previlama.

Za Brankicom je i prošle godine raspisivana međunarodna potjernica, nakon čega je uhapšena u Sloveniji i izručena u BiH.

Nakon što se samo jednom pojavila u sudnici, ponovo je prestala dolaziti na ročišta, te je Sud opet izdao naredbu za njeno privođenje.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.