Objavljena razočaravajuća vremenska prognoza za utorak, srijedu, četvrtak i petak

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nekoliko predstojećih dana, a kako navode meteorolozi, u Bosni i Hercegovini će i dalje preovladavati nestabilno vrijeme.

U utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Obilniji pljuskovi su mogući u Hercegovini u ranim jutranjim satima i od večernjih sati prema kraju dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C.

U srijedu preovladavat će pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini se nastavlja period nestabilnog vremena. U većem dijelu zemlje se prognoziraju pljuskovi i grmljavina. Lokalno će pljuskovi biti i obilni. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.

U petak u Bosni i Hercegovini sunčanije prijepodne. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjereen jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24°C.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.