Objavljene grozne vijest u vezi potrage za mladićima u Sarajevu: Pa je li ovo moguće?

Objavljene grozne vijest u vezi potrage za mladićima u Sarajevu: Pa je li ovo moguće?

Vijesti

Veliki broj reakcija je izazvala vijest da su se dva mladića jutros rano utopili u rijeci Miljacka u Sarajevu, a kako je odmicao dan, pojavljivale su se informacije o ovoj tragediji.

Tijela stradalih još nisu pronađena, a čini se da je ipak sve moglo biti drugačije. Nakon što su postali poznati svi detalji organizacije potrage, postalo je jasno koliko je sistem zakazao i bio spor.

Naime, oko 2.30h je događaj prijavljen na policiji, a vjerovali ili ne, spasioci koji su specijalizirani za spašavanje na vodi stigli su tek oko 7h jer ih niko nije zvao! Pojašnjeno je da nije bilo dovoljno svjetlosti odnosno čekalo se svitanje. Dotad su potragu vršili vatrogasci i policajci te pripadnici Civilne zaštite koji nisu imali nikakvu opremu za spuštanje u rijeku već su ”pogledom” pokušali locirati nestale.

Isti problem do izražaja je došao i večeras kada je potraga u vodi obustavljena jer nije bilo aprata koji bi omogućili dovoljno svjetlosti. Tako je sudbina tijela tragično stradalih momaka i dalje nepoznata.

Policija bez mnogo podataka

Stručnjaci kažu da je moguće da je voda tijela odnijela čak i nekoliko desetina kilometara nizvodno, ali se u ovakvim slučajevima, trupla obično pronađu blizu mjesta utapanja. Ali moraju se pronaći, a danas ih niko kako treba nije ni tražio.

Policija Kantona Sarajevo je ranije ovog dana saopštila da je oko 2.30h jutros obaviješten Operativni centar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih polova Kantona Sarajevo da je u ulici Vilsonovo šetalište, općina Novo Sarajevo, došlo do pada NN lica u korito rijeke Miljacke. Prilikom pokušaja izvlačenja iz vode, došlo je do pada u vodu još jednog NN lica, nakon čega su isti nestali u nabujaloj vodi rijeke Miljacke, navedeno je iz policije.

Odmah su na lice mjesta upućeni policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva, ekipe PVB Kantona Sarajevo i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, kao i pripadnici Civilne zaštite Kantona Sarajevo. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o M.A., rođen 1989. godine u Sarajevu i F.I., rođen 1993. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, saopšteno je.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.