Sefer Halilović

Objavljene informacije o imovini Sefera Halilovića: Ovo je nevjerovatno!

Posljednje Vijesti

Ratni komandant Armije Republike BiH i predsjednik Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) Sefer Halilović je rođen 1952. godine u Taševu kod Prijepolja u Srbiji. 1975. godine je diplomirao na vojnoj akademiji, stekavši do 1991. u Jugoslavenskoj narodnoj armiji (JNA) čin majora. Oženjen je s Eminom Kasumagić-Halilović. Ima kćerku Mirelu i sina Semira.

BPS je osnovao 1996. Njen predsjednik je bio do 2001. godine, a nakon pet godina ponovo je izabran na čelo Stranke.

 

Halilović se 2014. bezuspješno borio za mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva BiH iako je imao prilično veliki broj glasova, nije mu bilo dovoljno da uđe u ovu instituciju.

Što se tiče imovine kojom raspolaže ovaj čovjek, slobodno se može reći da je ona iznenađujuće skromna s obzirom na to da je on godinama u ratu bio visoki funkcioner, a znamo da su članovi ratne vlasti uglavnom poslije postali milioner. Sefer nije.

Halilović je vlasnik stana, kuće i dva duluma zemljišta u BiH. Svoju imovinu je u imovinskom kartonu iz 2014. godine procijenio na 350.000 KM… Jeste li iznenađeni?

Leave your vote

3 razmišljanja na “Objavljene informacije o imovini Sefera Halilovića: Ovo je nevjerovatno!

  1. Da ne po vjeruješ da ima i skromnih političara da da čuda su moguća i takvi ne mogu napredovati imaju veliku manu pošteni su ili?.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.