Objavljene nevjerovatne informacije o imovini Harisa Silajdžića: Ovo će vas baš iznenaditi

Haris Silajdžić
Haris Silajdžić

Mnoge priče ispredaju se o bogatstvu bh. političara, a već neko vrijeme dostupne su sve informacije o tome šta oni imaju i koliko su debeli njihovi bankovni računi. O nekima smo veći pisali na BHDijaspora.net, a neke priče o bogatstvima tek trebaju biti ispričane.

A postoje i oni koji se od politike ”nisu hljeba najeli” odnosno od njenih blagodeti nisu ostvarili neki poseban imetak pa se njihova imovinska kartica ne ističe kao kod ostalih lidera.
Jedan takav političar je Haris Silajdžić. Nekoliko godina nije aktivan, ali je i dalje popularan i omiljen. O njemu ste mogli čitati na našem portalu – gdje je danas i šta radi i taj tekst pročitajte ovdje. Danas ćemo malo zaviriti u njegovu imovinu.

Mada se tu i nema Bog zna šta pogledati. Za tolike godine visoke politike, Haris zaista nije ostvario nikakvu posebnu imovinsku korist.

Imovina

U Sarajevu ima dva stana čiju je vrijednost 2010. godine procijenio na 340.000 KM. Silajdžić je naveo da je od jula 2009. do jula 2010. godine zaradio oko 80.000 KM, što je u prosjeku skoro 6.700 KM mjesečno.

Vikendice, automobile, vile, jahte i letjelice. Toga kod njega nema. Uostalom, sve informacije o njegovoj imovini pogledajte ovdje. Ko zna, možda mu je ova skromnost i donijela popularnost koju i danas ima…