in ,

OBJAVLJENI JEZIVI DETALJI Znate li šta se sve događalo prije napada na Ozila i Kolašinca?

Arsenalove zvijezde Mesut Özil i Sead Kolašinac bježale su gotovo dva kilometra od noževima naoružanih napadača na motociklima koji su im jučer u Sjevernom Londonu pokušali oteti automobil.
Özil je uhvaćen u zasjedi pljačkaša jučer oko 17:00 sati dok je vozio svoj crni Mercedes G-K. Međutim, kada su razbojnici opkolili njegov automobil, Özilov saigrač i prijatelj iz djetinjstva Kolašinac iskočio je i hrabro krenuo u obračun.

Snimak sa sigurnosnih kamera pokazuje Kolašinca kako nasrće na napadače unatoč tome što su bili naoružani noževima. Motocikl na kojem su došli napadači se udaljio nakon čega se snimak prekinuo.

Ipak, to nije bio kraj drame, budući da su igrači bili progonjeni ulicama Sjevernog Londona u Özilovom automobilu u brzoj potjeri koja je trajala gotovo dva kilometra.

Prijatelji iz djetinjstva su krenuli prema turskom restoranu gdje su inače redovni gosti, a osoblje im je priteklo u pomoć kada su napustili svoj Mercedes na ulici.

Svjedoci su izjavili kako je 30-godišnji Özil izgledao “prestravljeno”, dok su konobari i kuhari požurili odbraniti svog prijatelja.
Snimci sigurnosne kamere prije potjere pokazuju Bosanskog tenka kako prvo nasrće na razbojnika koji je imao kacigu na glavi.

Prišao je prednjem dijelu Mercedesa kako bi se suočio s napadačem, dok se u međuvremenu pobrinuo da vrata automobila budu zaštićena.

Potom se okrenuo stražnjem dijelu vozila kako bi se suočio s drugim napadačem koji je mahao nožem te je također nosio motociklističku kacigu.

U tom trenutku Özil je krenuo naprijed vozilom, dok se goloruki Kolašinac borio s razbojnicima. Ono što kamere nisu zabilježile je nastavak drame kada se Kolašinac uspio pridružiti Özilu u automobilu te su zajedno ubrzali, ali su ih pljačkaši progonili.

Nijedan od igrača iz londonskog kluba nije povrijeđen tokom incidenta.

Svjedok: Ozil je izgledao prestravljeno, a onda se napadačima ukazalo crno ispred očiju – Kolašinac

Nakon što je muža upucala u prepone, oglasila se Ajla Sadiković