Objavljeni najnoviji detalji potrage za nestalim momcima u Miljacki

Vijest dana u Bosni i Hercegovini napunila je stranice crne hronike. Nažalost, dva mladića su se utopila jutros oko 2 sata u Sarajevu, a policija je danas popodne objavila svoje saopštenje sa detaljima ovog tragičnog slučaja.

Dana 13.12.2017.godine oko 02,30 sati, obaviješten Operativni centar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih polova Kantona Sarajevo da je u ulici Vilsonovo šetalište, općina Novo Sarajevo, došlo do pada NN lica u korito rijeke Miljacke. Prilikom pokušaja izvlačenja iz vode, došlo je do pada u vodu još jednog NN lica, nakon čega su isti nestali u nabujaloj vodi rijeke Miljacke, navedeno je iz policije.

Odmah su na lice mjesta upućeni policijski službenici Uprave policije ovog Ministarstva, ekipe PVB Kantona Sarajevo i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, kao i pripadnici Civilne zaštite Kantona Sarajevo. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o M.A., rođen 1989. godine u Sarajevu i F.I., rođen 1993. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.Uviđaj su obavili policijski službenici, koji zajedno sa nadležnim službama intenzivno rade na pronalasku utopljenih osaoba, navedeno je iz policije KS.

Zbog površinskog pregleda korita rijeke Miljacke, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo vrše povremenu obustavu saobraćaja u ulici Vilsonovo šetalište, od raskrnice sa ulicom Azize Šaćirbegović do ulice Topal Osman Paše, općina Novo Sarajevo.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.