Objavljeni su najnoviji nezvanični izborni rezultati iz Mostara, ali nastala su i prva previranja…

Događaji Posljednje Vijesti

“Kako sada stvari stoje SDP i Naša stranka bi trebali imati šest vijećnika. Kategorično odbijaju koaliciju sa “Koalicijom za Mostar”, objavljeno je na Federalnoj televiziji.

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke tvrdi da “Bh. blok” uzima sedam mandata.

Anel Kljako, predsjednik Kantonalnog odbora SBB Hercegovačko-neretvanskog kantona kazao je večeras, u izjavi za „Avaz“, kako se , prije svega želi referisati na jedan termin koji se pojavljuje u medijima, a to je da se „Koalicija za Mostar 2020“, koju čine SDA, SBB, DF, S BiH i BPS, naziva terminom stranke okupljene oko SDA.

-To nije tačno. Ovo su stranke koje su okupljene oko Mostara i jako smo zadovoljni rezultatima koji pristižu. “Koalicija za Mostar” će biti ubjedljivi pobjednik izbora u Mostaru i to je ono što nas raduje-kazao je Kljako.

Mostar je birao svoju lokalnu vlast prvi put nakon 2008. godine, a biralo se 35 vijećnika u Gradsko vijeće Mostara, među 370 kandidata.

Na glasačkim listićima se nalazio se 31 politički subjekt od čega 22 političke stranke, četiri koalicije, jedna lista nezavisnih kandidata, te četiri nezavisna kandidata.

Glasalo je 52.865 birača na izbornim mjestima u Mostaru koja su zatvorena u 19 sati.

Odaziv birača na redovnim biračkim mjestima današnjih lokalnih izbora u Mostaru je natprosječan i prema prvim preliminarnim rezultatima iznosi za bh. prilike visokih 55 posto, saopštili su iz centralne izborne komisije (CIK) BiH..

Leave your vote