in ,

OČAJNA GLUMICA Anderson napisala pismo Putinu, preklinje ga da joj ispuni jednu želju!

Holivudska glumica Pamela Anderson uputila je ruskom predsjedniku Vladimuru Putinu otvoreno pismo, u kome traži oslobađanje kitova orka i beluga, koji su zarobljeni blizu mjesta Nahotka u regionu Primorski kraj.

Pamela, koja je i članica Savjetodavnog odbora Međunarodnog fonda za dobrobit životinja (IFAW), pismo je objavila na zvaničnoj internet-stranici fondacije s njenim imenom, prenosi Tass.
– Pišem vam u vezi s 11 orka i 87 beluga kitova koji su trenutno zarobljeni blizu Nahotke. Želim zahvaliti ruskoj vladi što poduzima važne korake u sprečavanju međunarodne prodaje ovih kitova. Razumijem da je vlada poduzela inicijativu da oslobodi ova veličanstvena bića i vrati ih u njihove prirodne vode na ruskom dalekom istoku – napisala je Anderson.

Kako je dodala, nada se da će ruska vlada, u saradnji s ekolozima i međunarodnim stručnjacima, razviti profesionalni plan za povratak orki i beluga u njihovo prirodno stanište.

Ranije je javljeno da je 11 orki nezakonito uhvaćeno radi prodaje u Kini i da se čuvaju u posebnom centru u Nahotki, kao i oko 90 beluga kitova.

Kako se navodi, pokrenuta je krivična prijava zbog ilegalnog plijena, a prije tri dana Putin je naredio ministarstvu prirodnih resursa i ministarstvu poljoprivrede da odluče o sudbini kitova do 1. marta.

Šaulićevi prijatelji otkrili detalje iz njegovog života zbog kojih ga nikad više nećete gledati istim očima

TATICE NAŠ, KAŽU DA SI OTIŠAO NA PUT, ČEKAMO TE Djeca se potresnim riječima opraštaju od ubijenog direktora AMSS-a