Očajnička ispovijest studenata iz Doboja odjekuje regijom: “Tek sada ćemo svi pobjeći u Evropsku uniju!”

“Poražavajuća je činjenica da Doboj, koji bi trebao biti regionalni centar, jedini nema stipendije za studente, dok sve okolne opštine imaju, iako su i manje i slabije razvijene“, rekao je Stefan Gavrić, predsjednik Savjeta mladih PDP-a.

On je istakao da se nekoliko godina umjesto stipendija u gradskom budžetu nalazi stavka pod nazivom “pomoći učenicima, studentima i ostalima” za koju se navodno izdvaja 100.000 maraka, ali je veliko pitanje kome se taj novac dodjeljuje, jer ne postoje jasno definisani kriteriji, kao što bi bilo u slučaju stipendija.
„Studentima ne treba socijalno davanje, odnosno podjela pomoći, nego podrška u vidu stipendija koja bi im bila pokazatelj da se njihov trud, rad i znanje cijene i da grad misli o njima. Zato pozivamo gradsku vlast da promjeni praksu i ponovo uvede stipendije kako bi svi studenti mogli konkurisati i ravnopravno se boriti za stipendiranje“, istakao je Gavrić.

On je dodao da u vremenu kada mnogi odlaze u inostranstvo treba učiniti sve što je moguće da se mladi zadrže i ostanu u svom gradu i svojoj zemlji, a ovakav odnos prema studentima u Doboju, nažalost, nije dobar i ne doprinosi zadržavanju i ostanku mladih.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.