Očekivao sam da ću dobiti poziv od Prosinečkog, ali…

Posljednje Sport

Iako nije u centru pažnje bh. fudbalske javnosti, Nermin Haskić igra sezonu karijere. Ipak, poziv u reprezentaciju BiH nije došao ovaj put, ali ako nastavi ovako – ko zna?

Haskić, nekadašnji fudbaler banovićke Budućnosti i Sarajeva od ljetos brani boje niškog Radničkog i igra sjajno. Prvi je strijelac srbijanske Super lige sa 17 golova, a nedavno je pomogao i u plasmanu Radničkog u polufinale Kupa Srbije.
Jedan je od najzaslužnijih za trenutno drugo mjesto Radničkog na tabeli, a u razgovoru za „Blic“ je govorio i o potencijalnom pozivu u reprezentaciju BiH.

– S obzirom na to koliko sam bio efikasan, nadao sam se pozivu i bilo je realno da ga očekujem. Međutim, selektor je taj koji donosi odluku, a Robert Prosinečki odlično radi svoj posao i zna šta je potrebno reprezentaciji. Na meni je da se trudim i da mu se preporučujem golovima. To sam radio i u Kupu protiv Vojvodine, kada sam dao dva gola i to nakon što je spisak objavljen – izjavio je Haskić.

Inače, 29-godišnji Nermin Haskić je u svojoj dosadašnjoj karijeri osim Radničkog nastupao za Budućnost Banovići, FK Sarajevo, Voždovac, Košiće, Žilinu i Ružomberok u Slovačkoj, te Podbeskidzie u Poljskoj.

Leave your vote