Odbornik SNSD-a I NAVODNI NASILNIK Slaviša Đuraš tvrdi: NISAM PRETUKAO MALOLJETNIKA!

Đuraš se oglasio putem svog Facebook profila i jasno demantovao sve informacije da je pretukao i tresnuo od zid maloljetnika.

Policijskoj stanici Derventa 28. novembra oko 16:30 sati prijavljeno je da se tog dana u prostorijama jedne osnovne škole u Derventi između dva učenika dogodilo vršnjačko nasilje te da je nakon toga roditelj jednog učenika fizički napao učenika, kojeg je u daljnjem fizičkom napadu spriječio prosvjetni radnik, navedeno je u saopćenju PU Doboj.

Ubrzo je objelodanjeno da se radi o Slaviši Đurašu, odborniku SNSD-a i privredniku iz Dervente.

Đuraš se oglasio putem svog Facebook profila i napisao da „s obzirom na netačne informacije koje su objavili pojedini mediji i kojima se tendenciozno ističe da sam „pretukao maloljetnika“, prinuđen sam da ih dematujem“.

– Nikoga nisam pretukao, a kamoli maloljetnika. Incident se dogodio 28. novembra, iza 15 časova, u učionici broj 7 na drugom spratu zgrade Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Derventi. Učenik N. Đ. je mog sina B. Đ. gurnuo na drugu učenicu, a kad je moj sin upitao zašto je to uradio, dobio je od istog učenika udarac nogom u predjelu testisa. Poslije poziva iz škole da je moje dijete povrijeđeno i da mu je potrebna ljekarska intervencija, došao sam u školu i zatekao sina kako pred zbornicom sjedi u bolovima. Prije nego što sam sina izveo iz škole, zatražio sam da vidim dječaka koji ga je povrijedio. Rekao sam mu da nije u redu to što je uradio i odgurnuo ga prema zidu. Dakle, dijete nisam udario, a kamoli pretukao. Učenik N. Đ. koji je udario mog sina je poslije ovog događaja nastavio da prati nastavu. Moj sin je upućen u dobojsku bolnicu na pretrage zbog ozbiljnosti povrede – naveo je Đuraš.

On objašnjava da njegova reakcija nije bila primjerena, ali naglašava da nije napao napao niti pretukao dijete.

– Policija i okružni tužilac za maloljetna lica Okružnog tužilaštva u Doboj ispituju ovaj slučaj i na njima je da utvrde moju eventualnu odgovornost. Podvlačim da moj odbornički mandat u Skupštini opštine Derventa, koji mediji u ovom slučaju tendenciozno stavljaju u prvi plan, nema veze sa pomenutim događajem. Postupio sam isključivo kao roditelj koji je želio da zaštiti svoje dijete, s obzirom da to nije uradio niko iz škole iako su to bili dužni prema Protokolu o postupanju u slučajevima vršnjačkog nasilja RS. Moj sin je punih 40 minuta trpio bolove, a niko iz škole nije upoznat s činjenicom da u skladu sa ovim Protokolom dijete u ovim slučajevima mora da bude zbrinuto u zdravstvenoj ustanovi. Direktor škole nije čak bio ni upoznat sa incidentom, sve dok nisam došao po dijete da ga odvedem u Službu hitne pomoći – opisao je cijeli incident Slaviša Đuraš na Facebook profilu.

Za sada nema zvaničnog saopćenja iz osnovne škole.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.