Održana redovna informativna skupština IZ Stuttgart

Održana redovna informativna skupština IZ Stuttgart

U nedjelju 18.03.2018.g. sa početkom tačno u 10:00 sati i završetkom tačno u vrijeme podne namaza održana je redovna informativna skupština IZ Stuttgart za 2017. radnu godinu.

Skupština je otvorena odlomkom iz časnoga Kur’ana, a nakon toga su uslijedili izvještaji predsjednika, imama, drugog predsjednika, sekretara, blagajnika, kontrolne komisije, savjetodavnog vijeća, izvještaj o tekućim radovima u prostoru i dvorištu, izvještaj o humanitarnom fondu, izvještaj Sekcije za socijalne kontakte i posjete, te izvještaj o radu kuhinje i restorana.

Nakon podnesenih izvještaja o radu za 2017.g., uslijedile su diskusije i nekoliko pitanja, nakon čega su svi izvještaji jednoglasno usvojeni.

U sljedećoj tački predviđenog dnevnog reda raspravljalo se o izmjeni dva paragrafa postojećeg džematskoga Statuta, što je ustvari zahtjev Ministarstva financija, da bi, nakon nekoliko pojašnjenja novi tekst dvaju paragrafa bio usvojen i poslat u dalju proceduru.

Jedna od tačaka dnevnog reda Skupštine bila je i dopuna članstva Izvršnog odbora nakon podnešene ostavke jednog člana iz rezervnog sastava Odbora, na čije je mjesto izabran Šemsudin Ljubijankić.

Na kraju, a pod tačkom razno, raspravljalo se o nekim operativnotehničkim pitanjima, i tom prilikom su iznešeni vrlo konstruktivni i prijedlozi vrijedni pažnje i razmišljanja. Spomenimo i to da je Skupštinu vrlo uspješno i efikasno vodio Drugi predsjednik IO Dr. Raif Džuzdanović, saopšteno je iz Islamske zajednice u Stuttgartu.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.