ODUŠEVILA SVIJET Premijerka Novog Zelanda top tema svjetskih medija. Znate li šta je sad napravila?

Globus Posljednje

Džasinda Ardern jutros je na televiziji potvrdila priču. Na pitanje, zašto je to uradila, odgovorila je: “Zato što je majka”.

Džasinda Ardern, premijerka Novog Zelanda, čija je saosjećajna, ali i odlučna reakcija na terorističke napade na džamije u Krajstčerču prošlog mjeseca naišla na pohvale širom svijeta, ponovo je privukla simpatije nakon što je platila namirnice u supermarketu umjesto žene koja je zaboravila novčanik kod kuće.
Helen Barnet, prijateljica žene, koja je bila u nabavci sa dvoje djece, napisala je na Tviteru:

– Kao da je i bez toga ne volimo dovoljno, Džasinda Ardern platila je namirnice u supermarketu umjesto moje drugarice, koja je zaboravila novčanik i povela dvoje djece sa sobom, koja su vrištala – napisala je ona.

Žena je već bila na kasi kada je primijetila da je zaboravila novčanik. Na sreću, premijerka je stajala u redu iza nje i platila račun.

Džasinda Ardern jutros je na televiziji potvrdila priču. Na pitanje, zašto je to uradila, odgovorila je: “Zato što je majka”.

– Baš kada pomislite da Džasinda Ardern ne može biti dobrodušnija, skromnija i autentičnija… ona vam plati namirnice u supermarketu, zato što vodite dvoje djece sa sobom i spremate se da sve ostavite zato što ste zaboravili novčanik – ispričala je neimenovana žena za “Nju Ziland herald”.

Nakon što je Brenton Tarant izvršio teroristički napad na dvije džamije u Krajstčerču, usmrtivšio 50 osoba, premijerka Novog Zelanda je izjavila da će se “naši zakon o oružju promijeniti”, te da će biti zabranjeni poluautomatsko oružje, kao i jurišne puške.

– Ove promjene će zahtevati nov zakon. Očekujem da ćemo imati zakon do kraja sljedećeg dvonedjeljnog zasjedanja parlamenta, koje se završava krajem aprila – izjavila je tada.

Leave your vote