in ,

Oglasila se mlada iz Libana čiji je video obišao svijet: Bila sam u šoku, pitala sam se šta se desilo, da li ću umrijeti

Njen muž se prisjeća trenutka kada su u srijedu ušli u oštećen hotel kako bi uzeli svoje stvari i pasoše.

Cijeli svijet je obišao snimak mlade Libanke Isre Seblani koja je u vjenčanici pozirala za svoje svadbene fotografije u trenutku kada se dogodila eksplozija u Bejrutu. U toj nesreći je poginulo najmanje 135 ljudi, a povređeno je više od 5.000.

 

Seblani, inače ljekarka u SAD, koja je stigla u grad nekoliko nedjelja pred vjenčanje, pomogla je jednom povređenom čovjeku prije nego što je pobegla na Trg Saifi u Bejrutu, piše Gardijan.

Dva dana kasnije, ona i njen suprug 34-godišnji biznismena Ahmad Subeih i dalje pokušavaju da se oporave od šoka.

“Za svoj veliki dan sam se spremala dvije nedelje i bila sam sretna kao i sve druge devojke: ‘Ja se udajem’. Moji roditelji će biti tako sretni kad me vide u bijeloj haljini, izgledaću kao princeza”, rekla je ona za Reuters.

“Ono što se desilo tokom eksplozije se ne može opisati riječima. Bila sam u šoku, pitala sam se šta se desilo, da li ću umrijeti? Kako ću umrijeti?”, dodala je ona.

I Subeih se prisjeća trenutka eksplozije čiji je uzrok najvjerovatnije skladište hemikalije amonijum nitrata u luci u Bejrutu.

“Počeli smo da hodamo okolo, bio sam ekstremno tužan, ne može se opisati razaranje i zvuk ekspozije”, rekao je on.

“Još uvijek smo u šoku. Nikada nisam čuo zvuk sličan toj eksploziji”, dodao je on.

Poslije eksplozije su pokušali da se smire i da nastave sa proslavom.

“Moj muž mi je rekao da nastavimo, da ne možemo da stanemo. Pomislila sam zašto da ne. Nisam jednostavno živjela trenutak, bilo je samo lice, usne koje se osmjehuju, ali to je sve. Onda smo otišli na večeru”, navela je ona.

Njen muž se prisjeća trenutka kada su u srijedu ušli u oštećen hotel kako bi uzeli svoje stvari i pasoše.

“Scene u sobi je bila nevjerovatna”, rekao je on. On čeka vizu za SAD kako bi se pridružio svojoj supruzi.

Seblani voli Liban, ali osjeća da poslije eksplozije u utorak, život ovdje više nije opcija.

 

Roman koji se krijumčario u Jugoslaviji: Titu su na orgije dovodili grupe balerina, detaljno je opisan odnos sa Tinkom i Sonjom

Tanzanijski rudar ponovo našao dragi kamen milionske vrijednosti