Oglasila se Srpkinja sa snimke koja je srušila austrijsku vladu

Preuzmite android aplikaciju
Preuzmite aplikaciju

Tajana Gudenus, Srpkinja iz Hrvatske koja se pojavljuje na snimci zbog koje je pala austrijska vlada, oglasila se preko svojih odvjetnika i istaknula da nije odgovorna za pad vlade Austrije niti je na bilo koji način utjecala na događanja koja su dovela do ostavke Heinz-Christiana Strachea.
“Ja nisam odgovorna za pad austrijske vlade, niti sam na bilo koji način utjecala na događanja koja su dovela do političkih posljedica i ostavke vicekancelara Savezne republike Austrije”, navela je Tajana Gudenus u pisanoj izjavi, a prenosi Dnevni Avaz.

Pismom se oglasilo i odvjetničko društvo Stojković, koje zastupa Tajanu Gudenus, i koje je navelo da “označavanjem njihove klijentice kao nekoga tko svojom “fatalnom privlačnošću” utječe na politička događanja odnosno označavanjem kao nekoga tko predstavlјa toliko moćnu figuru koja je u mogućnosti da svojim ponašanjem dovode do pada vlade jedne od vodećih država Evropske unije, ona postaje meta i ugrožava se njena sigurnost”.

Tajana Gudenus supruga je šefa zastupničkog kluba FPÖ-a Johana Gudenusa, jednog od aktera u kompromitirajućem videu. Kako piše “Deutsche Welle”, riječ je o mladoj ženi koja potječe iz srpske obitelji iz Hrvatske. Navodi se da je Tatjana Gudenus, rođena Tajčić, zajedno s porodicom izbjegla u Banju Luku nakon početka rata 1992. godine, te da odatle seže i njezino poznanstvo s Miloradom Dodikom koji je bio na njihovoj svadbi.

Rekordna brzina kojom se raspala vlada
Podsjetimo, na snimkama koje su objavili Der Spiegel i Sueddeutsche Zeitung, Strache i njegov suradnik Johann Gudenusom, sadašnji predsjednik zastupničkog kluba FPÖ-a, u maju 2017., dva mjeseca uoči parlamentarnih izbora u Austriji, u vili na Ibizi razgovaraju s jednom ženom koja se predstavlja kao nećakinja ruskog oligarha koji želi uložiti 250 milijuna eura u austrijsko gospodarstvo.

Sueddeutsche Zeitung i Der Spiegel objavili su tajno snimljeni video na Ibizi u kojem Strache u razgovoru s jednom navodnom ruskom poduzetnicom za novac nudi prednosti pri dodjeli javnih natječaja.

Iako je sugovornica u nekoliko navrata ponovila kako se radi o ilegalnom novcu, Strache i Gudenus su navodnoj investitorici ponudili kupnju najtiražnijeg austrijskog dnevnika Kronen Zeitunga.

“Ako tri sedmice uoči izbora preuzmete Kronen Zeitung i podržite nas da dođemo do vrha, onda možemo pričati o svemu”, rekao je Strache u videu.