Oglasio se MUP Republike Srpske zbog videa ‘terorista iz Tešnja’

Vijesti

Nakon što se na internetu pojavio video snimljen u blizini Tešnja, na kojem se vidi kako djeca vježbaju i bave se sportom, uslijedile su brojne reakcije širom BiH.

Dok se jedni sprdaju s ovim ”terorističkim formacijama”, drugi od smijurije pokušavaju napraviti slučaj.

Tako je reagovao i MUP RS-a.

“Operativna saznanja ukazuju da u RS postoji određen broj lica, simpatizera i pristalica navedenog pokreta, koji imaju kontakte s istomišljenicima u FBiH i zemljama regiona, a neki od njih posjećuju takve zajednice i paradžemate u FBiH”, kazali su iz MUPa RS.

Dodaju da MUP RS u kontinuitetu preduzima mjere i radnje na otklanjanju potencijalnih prijetnji.

“Iako raspoložive informacije i saznanja ne ukazuju na postojanje priprema za eventualne terorističke napade, a imajući u vidu prisutnost problema na globalnom nivou, MUP RS ne zanemaruje ni tu vrstu potencijalne opasnosti zbog čega se u redovnom radu preduzimaju potrebne mjere predostrožnosti”, kažu iz MUP-a RS.

Zaista, ovaj video nam jasno pokazuje kakva je BiH danas zemlja. Pogledajte i sami se uvjerite ima li ovdje ikakvog terorizma…

Leave your vote

1 razmišljanje na “Oglasio se MUP Republike Srpske zbog videa ‘terorista iz Tešnja’

  1. Gospodine Mektiću,zašto se šuti o propasti Banke srbske,Bobar,Pavlović banka i druge,zar to nije kriminal,-zar Srbska čast nije teroristička organizacija koju neko dobro financira i kupuje uniforme ,a djeca se igraju vaaljajući stare kaamionske gume,i to je terorizam.Ne upotrebljavjte dvojna mjerila nek je zakon i za mene i za vas isti ,imaš ovlaštenja i upotrebi jih Stani štakorima na repove da nerade što im padne na ludu pamet, Mi obični graađani želimo miran suživot sa svima -nesmetaju nam običaji i svetkovine nek se

    narod zabavlja,bez širenja mržnje prema drugom i drugačijem-svi smo od boga dati i crni i bijeli i zbob čega mržnja,šta nam ona dobrog donosi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.