Oglasio se vlasnik pekare Manja. Bolje bi bilo da nije

Posljednje Vijesti

Pravu buru negodovanja i nezadovoljstva izazvale su reakcije Saše Trivića, vlasnika “Krajina klasa”, te lanca pekara “Manja”.

Na društvenim mrežama isplivali su njegovi komentari u vezi osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, ali i Ratka Mladića.Podsjećamo, proizvode lanca pekara “Manja” svakodnevno kupuju građani Sarajeva, a najpopularniju društvenu mrežu Facebook preplavili su pozivi nezadovoljnih Sarajlija na bojkot njegovih pekara.

Pojedinci su čak i javno pitali Trivića kako može podržavati ratne zločince i istovremeno uzimati novac građanima Sarajeva.

Trivić je na Twitteru podijelio fotografiju Ratka Mladića uz opis “Jedan jedini”, a “najavio” je i prelazak iz komunista u četnike zbog kako je naveo “sarajevskih Srebrenica”.

Kontaktirali smo i Sašu Trivića, koji je za Avaz.ba kratko kazao da se radi o stvarima koje su izvučene iz konteksta.

– Tamo su neki ljudi izvukli screenshotove koji su izvučeni iz konteksta i od toga napravili kampanju. U principu napad je uperen na firmu i zbog toga ne bih otvarao daljnje teme oko toga – kazao nam je Trivić.Podsjećamo, Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove izreklo je jučer vođi bosanskih Srba za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini i ratnom zločincu Radovanu Karadžiću doživotnu kaznu zatvora.

Žalbeno vijeće proglasilo je Radovana Karadžića krivim za genocid u Srebrenici.

Ipak, ovo vijeće je potvrdilo prvostepenu presudu u tački jedan proglasivši da nije kriv za genocid u sedam bh. općina.

Također, Žalbeno vijeće Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove u Hagu potvrdilo je četiri udružena zločinačka poduhvata (UZP) u presudi, uključujući UZP za Sarajevo i Srebrenicu, sveobuhvatni UZP i UZP za uzimanje talaca.

Leave your vote