Opasne prijetnje nakon najave izmjene imena entiteta: “Bez RS, nema ni BiH!”

Posljednje Vijesti

“Republika Srpska je kamen-temeljac BiH i bez Srpske nema ni BiH”, izjavio je Srni predsjednik NDP-a Dragan Čavić, komentarišući namjeru SDA da pred Ustavnim sudom BiH bude preispitan naziv Republika Srpska.

“Time SDA direktno ruši Ustav BiH koji je dogovoren u Dejtonu, a prije toga Ženevskim i Njujorškim sporazumom. Republika Srpska je punim imenom ušla u Ustav BiH, odnosno Aneks četiri, što je nepromjenjivo, bez promjene Ustava”, istakao je Čavić.

On je rekao da je ovo još jedna “avantura SDA, stranke koja se zaklinje u BiH, a čini sve da je sruši”.

“Kako nisu imali nikakvih šansi, niti je to objektivno, a ni moguće da se Dan Republike, kao državni praznik Republike Srpske ospori, zaustavi i ne održava, još više je nemoguće da Republika Srpska promijeni svoje ime”, naglasio je Čavić.

On je rekao da je ovo još jedno dodatno zaoštravanje međuetničkih odnosa u BiH, u režiji SDA, po ko zna koji put, te konstatovao da ne zna kuda to sve vodi.

SDA je saopštila danas da će putem svojih predstavnika u institucijama BiH pokrenuti pravnu proceduru pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska.

Leave your vote