in ,

Opozicija u Sarajevu sprema velike proteste protiv vladajućih stranaka u BiH!?

Kako se saznaje većina predstavnika opozicije je za ovaj potez, a računaju i na podršku nezadovoljnih građana

Delegacije opozicionih političkih stranaka u Bosni i Hercegovini pregovaraju o održavanju sastanka na kojem bi trebala biti donešena odluka o održavanju protesta zbog stanja u zemlji, objavljuju pojedini medijij danas u Sarajevu.

Slične informacije ima i DEPO Portal, dok je tu mogućnost najavio već u sinošnjem gostovanju na N1 Dino Konaković, predsjednik opozicione stranke Narod i pravda. Danas je on ovaj stav potvrdio i na svome Facebooku.

Povod za proteste je neusvajanje budžeta u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH čime je direktno dovedeno u pitanje održavanje lokalnih izbora.

Kako se saznaje većina predstavnika opozicije je za ovaj potez, a računaju i na podršku nezadovoljnih građana razvojem događaja oko korona krize, ali i drugi poteza vladajućih stranaka u BiH,piše Depo

“Očito je da sve čine da odgode izbore i spase se poraza i odlaska s vlasti. Ali, ako ne budu to omogućili i organizovali izbore, neka znaju da se opet neće moći sačuvati, imati će velike proteste i narod, riješit ćemo to na ulici i vratiti zemlju ljudima kojima pripada i koji je vole”, izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Darko Lazić zatekao Marinu s drugim!

Ovo vam može spasiti život: Prvi znakovi raka gušterače