Oprez: Djevojka se lažno predstavlja kao volonterka i uzima novac od građana

Iz humanitarne organizacije Pomozi.ba objavili su saopćenje u kojem navode da su dobili informacije se da nepoznata djevojka sa maskom u Mostaru predstavlja volonterkom Pomozi.ba hodajući od vrata do vrata navodno prikuplja pomoć za oboljelu djecu.

– Još jednom napominjemo da ona, niti bilo tko drugi tko na ovaj način prikuplja novac, sigurno nije naš volonter”, kazali su iz udruženja. Mi u Pomozi.ba na ovaj način ne skupljamo donacije! Ne prikupljamo novac u haustorima, kafićima, na ulicama (osim ako se ne radi o nekoj velikoj humanitarnoj akciji koju ranije organiziramo i najavimo)- navode u saopćenju.

Jedini način da donirate novac Udruženju, navode, jeste putem njihovih računa, web stranice www.POMOZIBA.org, izravno u našim prostorijama ili putem brendiranih kutija Pomozi.ba koje se nalaze u brojnim ugostiteljskim i prodajnim objektima.

– Molimo Mostarce da nam jave ukoliko budu imali više informacija o djevojci koja se lažno predstavlja, kako bismo mogli poduzeti potrebne mjere. Dobre pazite kome dajete novac i upozorite i druge – poručili su iz ovog Udruženja.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.