in , ,

Opsadno stanje u Beogradu: Putina čuva 7.000 specijalaca, migovi u zraku i snajperisti na krovovima! Čak su i šahtovi širom grada zavareni…

Predsjednika Rusije Vladimira Putina, koji u Srbiju stiže 17. januara, čuvat će više hiljada srpskih policajaca, a špekuliše se o brojki od čak 7.000.

Mediji u Srbiji pompezno najavljuju da je u Beograd već stiglo oko 250 najelitnijih ruskih specijalaca i lično obezbjeđenje ruskog predsjednika.

Oni navodno provjeravaju putanju kojom će se kretati Putin, mjesta sastanka, klima-uređaje, hranu, internet itd. Bit će zavarivani i šahtovi, a snajperisti će biti raspoređeni po najvišim krovovima zgrada u Beogradu.

Ruski obaveštajci navodno dolaze i s razvijenom tehnologijom za sprječavanje napada dronom, što je oprema koju Srbija nema, pišu mediji.

U obezbjeđenju Putina učestvovat će i Vojska Srbije. Tri srpska “miga” trebalo bi da prate avion predsjednika Rusije od momenta kada uđe u vazdušni prostor Srbije, a do tada će na njega motriti ruska protivvazdušna odbrana.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, povodom predstojeće posjete Putina Srbiji, da je saradnja sa Rusijom važna za budućnost. Vučić je, u intervjuu televiziji Pink, najavio da će tokom posjete Putina biti potpisan 21 sporazum.

On je kazao da za razliku od onih koji mrze Ruse, pa uvijek kažu da su rusofili jer vole rusku književnost, ne razumije taj pristup, jer njegov posao nije da priča o književnosti. “Moj posao je da vodim politku i gledam da li ćemo mi Srbi imati gas”, dodao je Vučić.

Vučić je istakao i da zato ne želi da uzima duplo skuplji gas iz političkih razloga da bi ga tapšali po ramenu i da je njemu posao da obezbijedi građanima najeftiniji gas.

“Najeftiniji je gas trenutko kod Rusa. Kada Rusi dovedu Ruski tok do Bugarske, mi ćemo platiti da dovedu do nas. Zato je Putinova posjeta važna – rekao je Vučić. Najavio je da ćemo sa Rusijom imati i saradnju univerziteta.

Pripadnici Ministarsta unutrašnjih poslova preduzet će maksimalne mjere obezbjeđenja, koje će dovesti i do izmjene režima saobraćaja u određenim dijelovima Beograda, piše Politika.

Saradnja Opće Bolnice Tešanj i Doma zdravlja Usora: Hasan Škiljo i Zvonimir Anđelić održali sastanak i razmijenili poklone

Inovacija u dobojskoj bolnici: Nova procedura liječenja – ugradnja totalne endoproteze kuka