in ,

Osmana su u Doboju brutalno pretukli da bi mu ukrali pet maraka i telefon, sada je poznato i koliko su kaznu dobili!

Eldina Ahmetovića Sprečaka, Dejana Međedovića, Zorana Mihajlovića i Dragana Panzalovića Vrhovni sud RS pravosnažno je osudio na 10 godina zatvora za razbojništvo, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje.

Prema toj presudi, Sprečak je osuđen na šest godina, Međedović i Mihajlović na po godinu i po, a Panzalović na jednu godinu robije.
Naime, u proljeće prošle godine su se Ahmetović Sprečak, njegov maloljetni brat i oštećeni Osman I. vozili audijem, da bi im se potom pridružili Međedović, Mihajlović i Panzalović.

Na raskrsnici u dobojskom mjestu Prisade maloljetnik je zaustavio vozilo, a ostali su izašli iz njega i opkolili Osmana. Njemu su naredili da skine patike, a Međedović ga je, po presudi, uhvatio rukama oko vrata i oborio na zemlju.

Osman je potom počeo da bježi. Maloljetni vozač ga je pratio automobilom i udario. Od siline udara Osman je pao na zemlju i prelomio lijevu butnu kost.

Ubacili su ga u gepek i nastavili dalje da se voze. Nakon određenog vremena zaustavili su vozilo i izbacili ga, a onda se ponovo vratili do njega. Potom su od njega uzeli novčanik u kojem je bilo oko pet maraka i mobilni telefon.

Na Facebooku se oglasila majka dječaka osumnjičenog za ubistvo: Njena je poruka izazvala lavinu komenatara

Općinski sud u Tešnju potvrdio optužnicu zbog prevare na Facebooku