in ,

OTKRIVENI NOVI DOKAZI U SLUČAJU UBISTVA POLICAJAJA U SARAJEVU Čije su farmerke pronađene?

Istražitelji koji rade na slučaju brutalne likvidacije sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u sarajevskom naselju Alipašino Polje 26. oktobra prošle godine, pronašli su nedavno crne rukavice koje su ubice koristile, najvjerovatnije, tokom pokušaja pljačke Golfa 6, otkriva „Dnevni avaz“.
Pritvor automafiji

Naši izvori tvrde da su pronađene i muške farmerke koje je jedan od automafijaša skinuo i sakrio nakon zločina, a još se čeka šta će njihova DNK analiza pokazati.

Istraga o ovom zločinu, kojoj se još ne nazire kraj, i dalje se vrti oko automafijaša s Pala Srećka Trifkovića, Miloša Obradova, Nedeljka Lizdeka i Stefana Samardžije.

Svi su u pritvoru, a Kantonalni sud u Sarajevu danas bi trebao donijeti odluku hoće li po prijedlogu Tužilaštva Kantona Sarajevo Obradovu pritvorska mjera biti produžena još za tri mjeseca.

Ko je pozvao

No, kako vrijeme odmiče, istražiteljima je sve teže povezati mozaik, pogotovo što još nije pronađen ni automobil Seat Leon kojim su se ubice odvezle s lica mjesta, a ni puška iz koje su Šehović i Vujinović brutalno likvidirani.
Istražiteljima ne idu u prilog ni izjave svjedoka, a do sada ih je saslušano više od 130. Nikada još nije locirana, niti otkrivena osoba koja je javila da se desilo ubistvo policajaca, a pozvala je Policijsku stanicu Novi Grad.

Tužilaštvo se drži iskaza supružnika iz Gruda

Tužilaštvo kao čvrst dokaza jedino ima iskaze supružnika iz Gruda, Bože i Tanje Vukoje, koji su u tri navrata potvrdili da je osumnjičeni Trifković, dan nakon ubistva, zvao Božu Vukoju i rekao da zbog belaja koji su napravili bahati klinci ne može dovući automobil na rastavljanje, kako je bilo dogovoreno.

(Dnevni avaz)

TOLIKO O IZBORIMA Bugari prodavali glas za Evropski parlament za 15 eura…

Austrijski mediji tvrde: Bosanci srušili vladu Austrije za 7.000 eura po danu?!