Mapa Bosne i Hercegovine

Otkriveno: Evo kako Rusija pokušava napraviti haos u Bosni i Hercegovini

Vijesti

Ruska Federacija se u posljednjih godina jako angažovala u pokušaju da što više utiče na političke procese u Bosni i Hercegovini i taj uticaj najbolje je vidljiv preko njenih veza s predsjednikom entiteta RS Miloradom Dodikom.

No kako je prenio portal Janes koji se bavi vojno-političkim procesima u svijetu i smatraju ga veoma uglednim i relevantnim, ta aktivnost je intenzivirana u predizborno doba koje vlada u BiH.

Portal navodi da je tokom prethodnih nekoliko sedmica povećana aktivnost na društvenoj mreži Twitteru od pojedinih korisnika koji otvoreno i jasno promoviraju prorusku politiku i promiraju separatizam.

Ovaj portal je inače poznat i čuven kao velika enckilopedija oružja, vojne opreme, vojnih taktika, sigurnosnih i obavještajnih analiza, a vlada mišljenje da tijesno sarađuje sa Pentagonom i američkim ministarstvom odbrane.

U svojoj analizi, Janes portal prenosi da neke stranke, a prije svih HDZ BiH i SNSD vode jasnu politiku separatizma i maksimalne decentralizacije Bosne i Hercegovine.

“Aktivnosti na Twitteru jasan su znak da Rusija namjerava angažirati veliki broj botova, automatskih računarskih skripti, koje će promovirati određene poruke na društvenim mrežama. Svrha takve aktivnosti je da uoči općih izbora u BiH u oktobru ove godine, oblikuju političku debatu koja bi išla u korist separatističkim liderima Draganu Čoviću i Miloradu Dodiku, koji inače međusobno odlično sarađuju”, upozorava portal Janes u svojoj analizi.

Leave your vote

2 razmišljanja na “Otkriveno: Evo kako Rusija pokušava napraviti haos u Bosni i Hercegovini

  1. Bečirević, jel to onaj što parazitira po parlamentima a uzima i plaće u Tuzli za neodržane časove u školama. Vidi Komšića, ko da sam ja u vlasti bio 25 g a ne on od parlamenta do ambasadora itd. Evo gdje su nas ovakvi i gori doveli danas!!!! Ni truni samokritike nemaju, ako je bio borac, očigledno se borio za sebe.Taj Bečirević je egzemplar smrdljivog podrepaša, nekad Lagumđije a danas…Ne zna čovjek koji su gori nacionalisti ili ovi “opozicioni kriminalci iz SDP-a”. Nema tu izlaza. U stvari ima ali je plaho ružan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.