Otkriveno kako se višestruki ubica Gačić uspjeva sakriti od policije

U potragu za višestrukim ubicom Edinom Gačićem uključeno je i nekoliko dronova koji se koriste za pretragu širih područja Tarčina te deminerski timovi…

”Gačić koristi više mobitela s 3G mrežom da bi pratio što objavljuju portali i time izbjegavao policijske patrole”, objavio je Dnevni avaz navodeći da je informaciju potvrdio izvor blizak istrazi.

U potragu za višestrukim ubojicom Edinom Gačićem uključeno je i nekoliko dronova koji se koriste za pretragu širih područja Tarčina i okoline te deminerski timovi koji se nalaze na licu mjesta.

Podsjećamo, pripadnik FUP-a Mahir Begić ubijen je u subotu oko 18 sati u mjestu Suhodol kod Tarčina, gdje je osiguravao strelište.

Ubica je policajcu nanio povrede glave i ruke vatrenim oružjem. Policajac je iskrvario i preminuo, a tijelo je pronašao kolega koji je trebao preuzeti smjenu.

Prema prvim informacijama, ubijeni ima i ubodne rane, a navodno se i borio s napadačem.

Policija već sedam dana traga za Edinom Gačićem i zbog ubojstva Sauda Sultanića 4. veljače u selu Podorašac kod Konjica, u koga je ispalio više hitaca i izbo ga nožem.

Gačić je prije ovog počinio još dva ubistva. On je 1998. godine ubio Ismeta Gunića, a 2002. život je oduzeo svojoj majci. Iako je prije puštanja na slobodu iz bihaćkog zatvora upućeno pismo u kojem se upozorava kako će Gačić ponovno počiniti krivičnoo djelo, niko nije reagovao.