Otkriveno zašto je ubica prije masakra slušao četničku pjesmu

Pjesma koju je terorista Brenton Tarrant slušao u autu minutu prije nego što će ubiti 49 ljudi u džamijama dobro je poznata našem području.

Iako je njen zvanični naziv “Od Bihaća do Petrovca sela”, prije nekoliko godina se pojavio i onaj nezvanični, koji glasi “Remove kebab”. U sleng prijevodu – “ubij muslimana ili ukloni muslimana”.
Kada se na internetu pjesma pojavila pod ovim nazivom, za kratko vrijeme je stigla do 200.000 pregleda, a ubrzo su se pojavile i verzije u kojima se ista pjesma vrti deset sati.

Svaka od verzija “Remove kebab” zatrpavana je komentarima u kojima se iznose sprdnje na račun muslimana, pa i pozivi da se oni izvrgnu ruglu, pa i uklone.

Jutros je uz njene stihove sebi podizao adrenalin i Tarrant dok je držao pušku u ruci i vozio se ka mjestu na kojem će masakrirati muslimane, prenosi Telegraf.rs.

Sudeći prema broju komentara ispod videa, lako je zaključiti da među njima ima bar 10 potencijalnih terorista.

“Remove kebab” je oko sebe stvorio pravu armiju sljedbenika, svih onih koji mrze muslimane i koji na bilo koji im način žele nauditi. Jutros smo svjedočili iživljavanju jednog od takvih. Samo što je on to i proveo u djelo.

Za očekivati je da će poslije ovoga skandalozna pjesma na Youtubeu i njene varijacije pravljene širom svijeta biti zabranjene.

Sporna pjesma pjevana je od Kine do Amerike, pa na internetu postoji i snimak Kineza u uniformama kako pjevaju “Od Bihaća do Petrovca sela”. S obzirom na to da su u uniformi, teško je povjerovati u to da ne znaju šta znače riječi koje izgovaraju.