Otporna i privlači bogatstvo: Biljka s kojom se ne morate bojati zime

Čak i kada odluče postati biljkoljupci, mnogi od ove ideje odustanu čim dođu hladniji dani.
Istina je da su domovi tokom zimskim i jesenskih mjeseci negostoljubivi prema mnogim biljkama – u nekim prostorijama je prevruće, u drugima prehladno, a tu su i suhi zrak i nedostatak sunčeve svjetlosti, međutim, iskusni ljubitelji biljaka, naravno, znaju kako da najljepši ukrasi njihovog doma izdrže sve ove uvjete.

Srećom – i za one manje talentirane postoje rješenja, a ona su biljke koje će bez previše truda preživjeti sve uvjete, pa i one zimske.

Jedna takva otporna biljka koja ne zahtijeva stalnu brigu je krasula.
Krasula može tolerirati kombinaciju hladnog zraka i vrućih radijatora, a osim što može preživjeti varijacije temperature, podnijet će i blizinu otvorenog prozora.

Kada je u pitanju zalijevanje, da bi napredovala dovoljno je zaliti je jednom u tri tjedna.

Krasula je poznata i kao japansko drvo novca, a izgledom podsjeća na minijaturno stablo koje je, između ostalog, i lijep dodatak svakom domu.

Ova sukulentna biljka, sa zelenim, mensnatim listovima, podrijetlom je iz Južne Afrike, a što se tiče zemlje, odgovara joj mješavina pijeska, humusa i zemlje za cvijeće. Trebate joj osigurati i posudu srednje veličine, a ona će vam za brigu, kako se vjeruje, uzvratiti privlačenjem materijalnog bogatstva u vaš dom.

Preuzeto sa: zadovoljna.dnevnik.hr

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.