Otvara se veliko gradilište na sjeveroistoku BiH: Počele pripreme za gradnju “Bingovih” objekata

Biznis Posljednje Vijesti

Počela je priprema terena za novu investiciju kompanije “Bingo” u Tuzli. Na dijelu prostorne cjeline Pecara 2 kompanija “Bingo” će graditi stambene i poslovne objekte, a prije početka gradnje planirano je uklanjanje deset glavnih objekata, kao i tri pomoćna objekta. Taj proces počeo je ovog mjeseca.

Riječ je o objektima Poslovni objekti (u funkciji servisiranja vozila – preduzeća “Tuzla remont”), Poslovni objekt “Euroherc” te Poslovni objekt “Tehnički pregled”, koji će biti uklonjen, a u sklopu prizemne etaže lamela A1 i A2 bit će izgrađen zamjenski prostor – tehničko-kontrolna stanica za putničke automobile.

Kako je izvijestio portal Tuzlarije, priprema terena i uklanjanje objekata počeli su ranije ovog mjeseca.

Ranije je najavljeno kako će, nakon realizacije ovog projekta, istočni dio Tuzle poprimiti sasvim novi izgled. Na 2,63 hektara zemljišta u planu je izgradnja dva stambeno-poslovna bloka sa oko 250 stanova, a gradnja će se odvijati u nekoliko faza.

Značajna investicija

Podsjetimo, prije dvije godine, Kolegij gradonačelnika prihvatio je Nacrt Regulacionog plana nerealiziranog dijela prostorne cjeline Pecara 2 u Tuzli i Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana nerealiziranog dijela prostorne cjeline Pecara 2 u Tuzli.

Oni su nakon toga upućeni Gradskom vijeću Tuzla na razmatranje i usvajanje, a potom su i usvojeni.

Leave your vote