Ova fotografija iz BiH se poput virusa širi društvenim mrežama, a za to itekako ima razloga

Na fotografiji se nalaze reis Kavazović, zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić, predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci, mitropolit dabrobosanski Hrizostom i nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

Fotografija koja je nastala na Bajramskom prijemu u Sarajevu, koji je juče upriličio reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein efendija Kavazović postala je popularna na društvenim mrežama zbog poruke koju šalje, a to je bogatstvo različitosti Bosne i Hercegovine.

Na fotografiji se nalaze pomenuti Kavazović, zamjenik reisu-l-uleme Husein ef. Smajić, predsjednik Jevrejske zajednice u BiH Jakob Finci, mitropolit dabrobosanski Hrizostom i nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

– Na ovim našim prostorima Bajram se oduvijek dočekivao sa rodbinom, prijateljima i komšijama. Nadam se da će tako biti i u generacijama koje su pred nama, da će duh zajedništva i otvorenosti nadvladati ideje podjela i izolacije – jedna je od poruka Kavazovića sa bajramskog prijema, a koja najbolje potvrđuje potrebno zajedništvo prikazano na fotografiji.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.