Ovako to rade Sevdalije u Švicarskoj: Hvala vam bezbroj puta, zbog vas puštamo suze radosnice!

Sjajan potez

Kulturno-umjetničko društvo Sevdah iz Oberentfelden u Švicarskoj često je tema članaka našeg portala, a povodi su uvijek lijepi, što se kaže – sve ljepši od ljepšeg. Tako je i danas s tim da je razlog našeg pisanja danas ljepši nego ikada. Naime…

KUD Sevdah organizovao iftar: Pravi bosanski ambijent usred Švicarske

Sevdalije su učinile nešto zbog čega će ih jedan skromni dedo iz Gračanice pamtiti do kraja života. S razlogom…

”Da smo mi dijaspora velikog srca pokazuju to nasa djela koja stoje iz sviju nas. Hvala dragom Allahu, odziv za pomoc za Sabira Skulu bijo je više nego dobar, to nam je on lično potvrdio i njegova porodica. Do našeg slanja novca porodici Skula sve što je bilo potrebno za ovu porodicu već je bilo obezbijeđeno, jedino što je falilo na kući je fasada i izolacija. Tada smo mi sa firmom koja Sabiru radi kuću stupili u kontakt i naredili fasadu i izolaciju u vrijednosti od 5500 franaka”, pojašnjeno je iz Sevdaha uz napomenu:

”Ostala svota novca ide za izgradnju kuće ovom starom djedi iz Gračanice kojem je također potreban krov nad glavom”, kazali su iz ovog KUD-a.

Šta reći osim – naklon do poda. Dabogda vas sreća pratila i dabogda nam živjeli još puno godina, sretni i zdravi. Bravo Sevdah!

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.