„OVDJE JE ZA TRUMPA PRIČA GOTOVA…“: Iz Nevade stižu najgore moguće vijesti za Donalda Trumpa

Globus

Registrator glasača u okrugu Clark u saveznoj državi Nevadi Joe Gloria rekao je da se nada da će se “veći dio” glasova u tom okrugu koji se tek trebaju prebrojati obraditi do subote ili nedjelje.

Gloria je rekao da se u tom okrugu treba obraditi nešto više od 63.000 glasova, a The Guardian piše da se očekuje da će većina njih otići Bidenu.

Urednik portala Nevada Independent Jon Ralston tvrdi da on ne vidi kako bi Trump mogao pobijediti u Nevadi. “Biden u Nevadi trenutno vodi za 11.400 glasova. Demokrati će osvojiti glasove koji su stigli u srijedu i na dan izbora. Njih ima 63.000. Ostaje još 60 hiljada provizornih koje će Republikanci i Demokrati podijeliti među sobom. Ne vidim kako Trump tu može pobijediti”, napisao je Ralston na Twitteru.

Fox News piše da je državna sekretarica savezne države Nevade Barbara Cegavske rekla da će se brojevi glasova koje su Trump i Biden dobili u toj državi ažurirati u petak ujutro po lokalnom vremenu. Biden u toj državi vodi za nešto više od 11 hiljada glasova.

Leave your vote