Ovdje se ne zna ko pije, a ko plaća! Lagumdžija sada uzvraća udarac, Pejakovića naziva lažovom?!

Posljednje Vijesti

“Dodik je potpisao neki Dobojski memorandum koji je trebao biti verifikovan potpisom i pretvoren u koaliciju koja bi pomela sve u BiH, konačno bi bila normalna država”, kazao je u sinoćnjem Pressingu na N1 slavni glumac Josip Pejaković.
“Ja sam bio svjedokom da se socijaldemokratija objedini i počne normalan život. Uz sav respekt šta su uradile nacionalne stranke i što je uslijedilo po raspadu Jugoslavije. To je bilo između Milorada Dodika i Zlatka Lagumdžije. Ja sam bio koordinator između njih, tada sam bio saradnik Anti Markoviću pokojnom, koji je imao uticaj i na jednog i drugog. Delegirao je mene pred izbore 2010. godine kada će SDP i pobijediti i biti jedan od pobjednika u priči. Dodik je potpisao neki Dobojski memorandum koji je trebao biti verifikovan potpisom i pretvoren u koaliciju koja bi pomela sve u BiH, konačno bi bila normalna država”, kazao je Pejaković.

Dodao je još da je Zlatko Lagumdžija tada napravio “pogrešan korak”.

“Tada Zlatko pravi pogrešan korak i potajno se zbližava sa Sulejmanom Tihićem, SDA-aom, postaje predsjednik Bošnjačkog instituta i svemu što je prethodilo ujedinjenju bošnjačkog korpusa. Do tada je Dodik bio okrenut protiv SDS-a, protiv HDZ-a i SDA. On je sa njima demokratski komunicirao, kao političar i politička gromada. On je tada pobjesnio. Mislio sam da će mene udariti u Holiday Innu. Onda je preko mene rekao – sad ćeš vidjeti Zlatko šta je funkcionalna država. Tad počinje problem. Tada počinje da se dešava sve što se dešavalo, gubi se ugled kojeg je on imao. On je klasična partizanska porodica.”

Upitan kako komentariše ove navode prilikom gostovanja u Danu uživo na N1, Lagumdžija je kazao:
“On je odličan glumac i odlično i uvjerljivo je to ispričao. On je to malo pobrk’o. To nije tačno, ne vjerujem da je namjerno to kazao, možda je bio premoren”, kazao je Lagumdžija.

“Tačno je da smo se sastali Dodik i ja u Doboju i potpisali Dobojski memorandum. Dodik i ja smo se sastali u Doboju ali u januaru 2007. i to je bio pokušaj moj, i Tihića i američkog ambasadora. To su oni izbori kada je Silajdžić ušao u Predsjedništvo. Bio sam spreman da formiram koaliciju koja će usvojiti aprilski paket i sastanak s Dodikom je bio da to predložimo Dodiku. On je tada to odbio i to je tačka u kojoj se Dodik poslije Aprilskog paketa odbio”, kazao je Lagumdžija.

Leave your vote