in ,

OVO ĆE POTRESTI BIH IZ TEMELJA Znate li zašto i po čijem naređenju je ubijen David Dragičević

David Dragičević, tvrdi novinar Slobodan Vasković, posljednja je u nizu žrtava spomenutih grupa, svjesno likvidirana, prije toga stravično mučena, premlaćivana i, na kraju, udavljena i bačena u rijeku.

– Dileri i njihovi saradnici, kojih ima i u policiji, vrbuju mladiće Davidove dobi; prvo ih navlačeći na droge, kao korisnike, a potom ih pretvarajući u dilere-ovisnike. To je industrija koja cvjeta u Banjoj Luci, za tu industriju znaju svi. David je bio idealan za takav posao jer je znao veći broj mladih ljudi. Bio je popularan.

David Dragičević, međutim, nije htio raditi za dilere, i to jeden od motiva zbog kojeg se nalazio na njihovu udaru, kao i na udaru njihovih zaštitnika u policiji, gdje pojedinci imaju znatan udio u ovoj prljavoj, neljudskoj raboti.

David Dragičević se nije bojao dilera, njihovih šefova, posebno ne njihovih vojnika jer je bio fizički izuzetno spreman, poznavalac brojnih borilačkih vještina i kao takav on jednostavno nije ustuknuo pred banjalučkim podzemljem. Zbog svega toga trebalo ga je “naučiti pameti” i to je završilo kobno po njega – navodi Slobodan Vasković, koji tvrdi kako se na videosnimci snimljenoj ispred robne kuće vidi da je David slobodan, zdrav čovjek koji hoda čilo te da nije drogiran.

– Ako se ponovno pozorno sagledaju ključne minute snimka, jasno je da su Davida mladići opkolili mladići, da su ga sačekali i da ga mame. No, nisu smjeli udariti na Davida pojedinačno jer bi se uspio odbraniti, zato ih je moralo biti mnogo, mnogo više. I bilo ih je. David je odveden iza Metalske škole, gdje je čekalo između 15-20 batinaša, koji su ga nemilosrdno pretukli.

Toliko nemilosrdno da na njegovom licu postoji samo jedan centimetar kvadratni koji nije dobio snažan udarac. David Dragičević je “samljeven”. Meksička kaša. Nakon toga odvučen je automobilom na, zasad, nepoznatu lokaciju. Dovukli su Davida do automobila, odatle poderane traperice i rane na koljenima. Od 18. do 21. marta bio je mučen, potom udavljen na nepoznatoj lokaciji nakon čega je još dva dana držan mrtav, a njegovo je tijelo kasno noću 23. marta ili rano ujutro 24. marta bačeno u Crkvenu – tvrdi novinar koji je prije nepune dvije godine napustio Banju Luku zbog prijetnji smrću pa i pokušaja likvidacije, a sve nakon što ga je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske i inače visokopozicionirani član Dodikove stranke, javno optužio da ruši institucije RS-a.

Inače, prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, upravo je Dragan Lukač jedan od glavnih saveznika narko-dilera u policiji RS. Novac od prodaje heroina i ostalih narkotika se dijeli, a dobar dio “tala” ima policija Republike Srpske.

Upravo iz tog razloga, Dodik i ostala svita na vlasti u RS, očajnički žele zataškati ubistvo, a pogotovo njegove motive, jer bi rješavanje ubistva Davida Dragičevića vjerovatno značilo zatvorske kazne za Dodika, Lukača i mnoge druge ogrezle u kriminal.

Manijak iz Tešnja zgrozio državu: Osoba inicijala S. K. prijavljena policiji, iz jako dobrog razloga

Bosanac heroj Austrije: Metalnom šipkom isprebijao petoricu lopova