Ovo je čovjek koji je zabranio Bosni i Hercegovini da ide na Evropsko prvenstvo

Michael Wiederer

Bh. rukometna reprezentacija nije se plasirala na Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj naredne godine. U posljednjem meču kvalifikacija Austrija je savladala u Beču naše momke i tako otišla na turnir.

Bruka i sramota za državu: Znate li šta Dino Mehmeda Mujkić radi danas?

No gorak okus ostaće nakon večerašnjeg poraza Zmajeva. Ne samo zato što je porazom okončan još jedan neuspješan ciklus već zbog načina na koji se to dogodilo. Večeras je u Beču bilo sve više od samog rukometa.

Neko će reći da se uvijek vadimo na sudijske greške i stvari koji su kao jače od nas, ali večeras je zaista bilo grozno gledati šta nam poljski arbitri rade. A razlog je bio poznat. Prvi čovjek Evropske rukometne federacije Michael Wiederer je, pogađate, Austrijanac.

Ko je taj čovjek? Ima 61 godinu, a prvi čovjek EHF-a je od prošle godine. Godinama je bio generalni sekretar i zapravo vladar ovom institucijom iz sjene. Večeras je pokazao koliko je moćan i uticajan.

Snažan utisak da je baš on kriv za ono što se večeras u prvom dijelu utakmice događalo niko nam neće moći odnijeti – bilo je i previše očigledno. Tolika isključenja, penali, čak su nam i korake svirali.

Smiješno. Ne ponovilo se nikada. Možda je baš zato rukomet tu gdje jeste. Daleko izvan svih svjetskih sportskih okvira. Michael to zna bolje od nas.

PRATITE SVE VIJESTI IZ BH. DIJASPORE NA NAŠEM FACEBOOKU

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.