in ,

“Ovo je gubitak za sve nas…” Željko Komšić potrešen smrću Mladena Marića

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je, povodom smrti istaknutog bh. novinara Mladena Marića, telegram saučešća njegovoj porodici i kolektivu Federalne televizije.

– Upućujem izraze iskrenog saučešća porodici, prijateljima i kolegama našeg istaknutog novinara Mladena Marića. Kao dugogodišnji urednik vanjsko-političke emisije ‘Paralele’, Marić je na neobičan i originalan način ostavio pečat svog rada i osobnosti na bh. medijskoj sceni. Zbog njegovih djela, upečatljivog rada i osobnosti zauvijek ćemo ga pamtiti, a njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas – naveo je Komšić u telegramu saučešća.

Podsjećamo, Mladen Marić umro je sinoć na Kardiovaskularnoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, saznajemo od izvora bliskih FTV-u

Marić je, kako saznajemo, u bolnicu primljen prije sedam dana zbog aneurizma u trbuhu, zbog čega je hitno operisan. Iako se nakon operacije činilo da bi se mogao oporaviti, organizam ipak nije izdržao i Marić je preminuo.

Mladen Marić je rođen 1960. godine i fotovo svoj cijeli radni vijek proveo je na FTV-u, odnosno na bivšoj TVSA, kasnije RTVBiH. Iako je godinama radio na različitim temama, njegov rad će ipak ostati obilježen po vanjskopolitičkoj emisiji “Paralele”, u kojoj je, na sebi svojstven način, pružao informacije o najvažnijim dešavanjima u svijetu, ne libeći se da iznese i svoj stav o događajima, ljudima i pojavama.

Njegov poznati komentar “Kad ne bude Sadama”, kojom je u potpunosti demaskirao američku politiku prema Iraku, odjeknuo je u cijeloj regiji, ali i šire.

Informacija o datumu sahrane Mladena Marića bit će objavljena naknadno.

VELIKI USPJEH Amila Alikadić iz Kalesije obratit će se delegatima UN-ove Generalne skupštine

Mnogima omiljeni kantautor Đorđe Balašević uspješno se oporavlja od infarkta i operacije