in ,

OVO JE NAJDUŽA KOSA NA SVIJETU! Nije se šišala 11 godina

Indijka Nilanshi Patel obranila je naslov tinejdžerice s najdužom kosom na svijetu, a ove je godine čak potukla vlastiti rekord koji iznosi 190 centimetara.

Djevojka iz gradića Modase u indijskoj državi Gujarat dobila je u 2019. ponovo certifikat Ginisove knjige rekorda, s time da je poboljšala svoj rezultat iz decembra 2018., kad je njena kosa bila duga 170,5 centimetara.

Prijatelji i školske kolege nazivaju je Matovilkom, prema princezi duge kose iz bajke braće Grim. Nilanshi Patel se može pohvaliti da 11 godina nije vidjela frizera.

– Kad sam imala šest godina, doživjela sam vrlo loše iskustvo u lokalnom frizerskom salonu. Otad sam oklijevala odrezati kosu. Moji su roditelji poštovali moj izbor i sad mi je kosa srećonoša – objasnila je.

Da bi mogla hodati i pritom se ne spoticati o vlastitu kosu ako je raspuštena, 17-godišnjakinja mora nositi visoke potpetice.

Najčešće kosu splete u pletenicu ili je savije, a problema ima jedino pri plivanju, priznaje djevojka koja želi postati inžinjerka.

NIŠTA SE SAKRITI NE MOŽE Evo šta sve od imovine ima Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a BiH

Umrlo 9 osoba, više od 400 zaraženo: Na aerodromima i granicama sada kamere za provjeru temperature putnika zbog opasnog koronavirusa se koriste