in ,

OVO JE NEMOGUĆE, PA GDJE MI ŽIVIMO Znate li šta se desilo sa ubicom Ronalda Osmanovića?

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo te je dvojici maloljetnika koji se sumnjiče za ubistvo i pokušaj ubistva koje se desilo 25. avgusta u naselju Saraj-Polje, umjesto produženja pritvora, određen privremeni smještaj u odgojnim centrima, potvrdila je za „Avaz“ portparol Općinskog suda Amra Hodžić.
Dogovoren sukob

– Privremeni smještaj u odgojnim centrima može trajati od 24. septembra do 24. oktobra ili do druge odluke Suda – kazala je Hodžić.

Za ubistvo Ronalda Osmanovića osumnjičen je 15-godišnji Ejjub D., dok se 17-godišnji Silvio G. (17) sumnjiči za pokušaj ubistva Ejjubovog brata Davuda D.

Obojica maloljetnika nalazila su se u pritvorskoj jedinici KPZ-a Orašje. Sud nije precizirao u kojem od odgojnih centara će biti smješteni.
Krvavi obračun dogodio se 25. avgusta pored igrališta u sarajevskom naselju Saraj-Polje.

Prema izjavama maloljetnih aktera, do sukoba je došlo poslije svađe Silvija G. i Davuda D., koji su se zabavljali s dvjema sestrama.

Udarci sjekirom

Malojetni Ejjub G. potanko je objasnio da se zbog svađe sa Silvijom dan ranije s bratom Davudom naoružao kupivši nož i metalnu palicu na pijaci Otoka. Kritičnog dana dogovarali su susret sa suparnicima preko Instagrama.

Silvio G. priznao je da je u tuči tupim dijelom sjekire dva puta udario Davuda po glavi. Ronalda, koji mu je pritekao u pomoć, Ejjub je udario nožem u vrat,

SASTANAK IZETBEGOVIĆA I ČOVIĆA Kažu da su našli izlaz

“I danas imam traume šta mi je radio…” Potresna ispovijest učenice Mensuda Hodžića!