in ,

Ovo je Nermin Rustempašić. Imao je više od tri promila alkohola u krvi i ubio je majku i kćerku

Za sada, otprilike, možemo zaključiti da je na trotoaru pokupio majku sa dvoje djece i djecu lokalnog imama, kaže Popović

Muškarac koji je udario ženu i četvero djece u Novom Travniku, od kojih su majka i djevojčica smrtno stradale, imao je više od tri promila alkohola u krvi, rekao je zamjenik glavnog kantonalnog tužioca Srednjobosanskog kantona Dragan Popović.

  • Za sada smo preliminarno utvrdili da je osoba inicijala N. R. bila pod utjecajem alkohola. Imao je više od tri promila alkohola u krvi. Vidjet ćemo je li još bilo alkohola u krvi, jer smo uzeli uzorke i čekamo zvanične rezultate – istakao je Popović.

On je naglasio da će predložiti da Nerminu Rustempašiću bude određen pritvor.

  • Vozač Opel Astre je, krećući se iz pravca naselja Kasapovići, ispred gradske džamije izgubio kontrolu nad vozilom, popeo se na trotoar, strugao po ogradi. Za sada, otprilike, možemo zaključiti da je na trotoaru pokupio majku s dvoje djece i djecu lokalnog imama – objasnio je Popović.

Prema njegovim riječima, danas će biti obavljena obdukcija tijela žene i djevojčice.

Dvoje djece je s teškim povredama sinoć prevezeno u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu s teškim povredama, dok je jedno dijete upućeno u travničku bolnicu.

Užasne informacije iz Novog Travnika. Pijani vozač zgazio majku sa četvero djece!

Pogledajte šta je uradio ubica nakon nesreće u Novom Travniku: Fotografije koje lede krv u žilama