in ,

Ovo je nevjerovatno: Ovakvog Milorada Dodika nikada niste vidjeli!

Dodik i porodica
Dodik i porodica

Predsjednik Republike Srpske (RS) i SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da će RS suspendovati referendum u RS o Sudu i Tužilaštvu BiH. Tako je propala na sva zvona najavljena priča da će se ovaj dio Bosne i Hercegovine otcijepiti i pripojiti Srbiji na čemu je Dodik temeljio sve svoje kampanje prethodnih godina.

Tako je propala priča i o velikom baji koji je konačno pokazao pravo lice i narodu nakon dugo vremena rekao istinu. Dakle nema referenduma, nema silnog i silovitog Dodika, nema ništa čime je on hranio nacionalizmom zadojene narodne mase. Dodik je konačno pokazao svoje pravo lice koje dosad niste vidjeli.

Tu odluku usvojila je Narodna skupština RS-a još 2015.godine, ali ona nije objavljena u “Službenom glasniku RS-a”. Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da odluka o suspendovanju referenduma “nije znak slabosti, već da je procjena da u ovom trenutku ne bi bilo političkog koncenzusa o tom pitanju”.

Slabo, jašta nego slabost

Također je dodao da RS u tom smislu ima u vidu međunarodne odnose, ali da je uvjeren da će narod RS-a jednog dana izaći na referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH. Naveo je da, ako ovih dana bude objavljena ta odluka u „Službenom glasniku RS-a“ SNSD će ući u parlament i izglasati tu suspenziju.

Dodik je rekao da opozicija, koja je tražila da se to objavi u „Službenom glasniku“, nije za to ni glasala, ali je njihovo pravo da to traže. Naveo je da i Katalonija, koja je mnogo moćnija od RS-a, ima puno problema da organizuje referendum.

Opozicija je u jednom od tri zahtjeva na posljednjoj sjednici tražila i da se objave sve ranije usvojene skupštinske odluke, među kojima i ona iz 2015.godine o referendumu u RS-u o Sudu i Tužilaštvu BiH. Taj njihov zatjev je prihvaćen i predsjednik parlamenta je uputio zahtjev da se sve odluke Skupštine RS-a objave.

Bosanskohercegovačka dječica u Stuttgartu sretnih i nasmijanih lica i novu školsku godinu

Bosanskohercegovačka dječica u Stuttgartu sretnih i nasmijanih lica i novu školsku godinu

Mimo

Jeste li zaboravili Mimu Šahinpašića? Imamo sjajne vijesti u vezi njega!