in

Ovo je sin Sinana Sakića koji je osuđen na 12 godina zatvora, a kojeg je pjevač na robiji posjetio samo jednom i nikad više! (FOTO)

Rašid Sakić
Rašid Sakić

Sinan Sakić preminuo je 1. juna u porodičnom stanu u Beogradu, na Dorćolu, u 62. godini života. Slavni pjevač ukopan je u ponedjeljak 4. juna na muslimanskom groblju u Loznici, a posljednje zbogom pjevaču je došlo da da više hiljada ljudi, i neka od najvećih imena domaće estrade.

Posljednjem ispraćaju su prisustvovala i Sinanova djeca, a novinari su primijetili i Sinanovog sina Rašida Sakića, koji je prije svega nekoliko nedjelja izašao iz zatvora Padinska skela, u kojem je služio kaznu zatvora od 12 godina zbog pokušaja ubistva Dragoljuba Despotovića u Loznici, u maju 2002. godine!

Rašid se vidno promijenio, pa tako više nema kosu i nije mršav kao što je bio. Na groblju, Rašid nije mogao da zadrži suze za ocem, iako se trudio.

Rašid je iznio očevo tijelo iz porodične kuće.

Podsjetimo, kako smo objavili 16. maja 2017. godine Sinan je kod Milomira Marića posljednji put pričao o sinu i odnosu sa njim. U suzama i sa bolom, Sinan je priznao da je sina u zatvoru posjetio samo jednom, dok ga u bolnici nije obišao.

– Nisam išao u bolnicu, a nisam jer mi je bilo žao. Bilo mi je žao jer su spavali zajedno, nisu mogli jedan bez drugog… Kako je to moglo da se desi?! I onda sam rekao “ne, ja ni u snu ne idem”. Ja sam njemu samo jednom u životu otišao u zatvor, samo jednom! Rekao sam mu: “Ti znaš koliko sam ja i tebe i njega volio. Svako neka nosi svoj teret, a ja tu neću da postojim. Ako ti nešto bude trebalo ja ću ti dati, poslaću ti, ali ja više neću dolaziti” – ispričao je tada Sinan.

Kako je rekao, nikada niko nije rekao da je njegov sin pucao nakon što su pucali na njega, ali pored svega toga ne brani ga. Štaviše, otac mu je samo jednom otišao u posjetu. Jednom, i nikad više.

– Njemu su 4 metka pucana u leđa, i on se branio i pucao je i on. I to niko živi nije pomenuo u životu! Niko živi, nikada…a četiri metka pucana u leđa. I danas dan, narkoman koji se liječi od heroina šeta ulicom, a to dijete ja sam volio kao njega. Kupim mom trenerku, kupim njemu trenerku, kupim ovom patike, kupim njemu patike. To su djeca koja su spavala zajedno, oni nisu mogli jedno bez drugoga nijednog jedinog sekunda – počeo je priču Sinan koji je objasnio kako je došlo do pucnjave.

– Dijete je izlazilo iz auta i četiri metka upucano mu je u leđa, bre… On je pucao i to se desilo… Ali, to niko nikada nije pomenuo u životu, Da ti kažem, ne branim ja ništa od toga. Ne branim, nego mi žao obojice… Šta da kažem, ajde? – sa knedlom u grlu i suzama u očima ispričao je Sinan.

SINANOV SIN RAŠID NAPRAVIO SKANDAL NA DŽENAZI OCA Nemam živaca! Prestanite! (VIDEO)

Sinan Sakić

Posljednja, vrlo POTRESNA ispovijest Sinana Sakića: Sina u zatvoru sam posjetio samo jednom!