in ,

Ovo je stvarno sramota! Nastavnik Mensud Hodžić i dalje radi s djecom iako se protiv njega vodi krivični postupak

Nastavnik Mensud Hodžić iz Zenice, protiv kojeg je na Općinskom sudu u Tešnju potvrđena optužnica Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), a zbog sumnji da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, još nije suspendiran s posla iako se protiv njega vodi krivični postupak.
Krivični postupak

Ova informacija šokirala je bh. javnost, a Esad Ćorović, direktor škole “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici, u kojoj je uposlen sporni nastavnik, već sedam dana čeka potvrdu s Općinskog suda u Zenici ili iz Tužilaštva ZDK da se protiv nastavnika vodi postupak na nekom od bh. sudova, potvrdio je za Avaz.ba.

Niko od nadležnih pravosudnih institucija ne razmišlja da od početka školske godine djeci nastavu održava nastavnik protiv kojeg se vodi krivični postupak. Zanimljivo je i to da na stranici Tužilaštva ZDK još nikada nije postavljena potvrđena optužnica protiv Hodžića.

Interesantno, za tri člana komisije, protiv kojih je, također, potvrđena optužnica, informacija o potvrđenoj optužnici uredno je objavljena na stranici Tužilaštva ZDK.

Osim potvrđene optužnice za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, protiv nastavnika Hodžića šest mjeseci Tužilaštvo istražuje prijavu navodne pedofilije. Iako je prošlo pola godine od prijave, još se ne zna epilog ovog slučaja.

Podsjetimo, Hodžić se sumnjiči da je kao odgovorna osoba u svojstvu člana ispitne Komisije za vozače motornih vozila ZDK primio novac za sebe kako bi u okviru svoje funkcije učinio što ne bi smio učiniti.

– Kao odgovorna osoba u članu ispitne komisije u toku polaganja praktičnog dijela vozačkog ispita počinio je produženo krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi – navodi se, između ostalog, u optužnici.
Uzimao novac

Kako je ranije pisao „Avaz“, Hodžić je, stoji u optužnici, u više navrata uzimao novac od kandidata da bi im osigurao uredno, nesmetano polaganje vozačkog ispita, a jedan od takvih slučajeva dogodio se 22. 9. 2018. godine, kada je u toku polaganja praktičnog dijela vozačkog ispita od kandidata uzeo 100 KM.

“Bakir Izetbegović je potvrdio da je jedini cilj SDA da kontroliše budžete”

Prava tragedija: Voz izletio iz šina, mrtvih na sve strane, policija u šoku…