Reakcija NATO-a

Ovo smo svi čekali: Oglasio se i NATO o paravojnim formacijama u Republici Srpskoj

Vijesti

Gotovo da nema institucije u BiH ili nekog od značajnih političkih figura koja nije reagirala na ono što se zadnjih dana dešava u bh. entitetu RS, a tiče se formiranja paravojnih formacija koje su, kako je potvrđeno iz sigurnosnih izvora, pod direktnom kontrolom Milorada Dodika.

Oglasio se čak i NATO koji je ovom prilikom bio neobično blag u komentaru na jednu ovako ozbiljnu pojavu koja je u mnogome zaoštrila situacija i izazvala strah kod brojnih ljudi.

Iz NATO-a su poručili:

“Iz perspektive NATO-a, BiH se suočava sa sigurnosnim prijetnjama slično kao i niz zemalja članica i partnera NATO-a. Dok NATO nadzire sveukupnu sigurnosnu situaciju u BiH, za konkretne informacije o tom pitanju bih vas zamolili da se obratite odgovornim institucijama BiH”.

Komandant mirovnih snaga EUFOR-a u BiH generalmajor Anton Waldner nedavno je navode o postrojavanju paravojnih formacija rekao kako to nije dobar znak međunarodnoj zajednici.

Izgleda da je definitivno prošlo vrijeme kada su se stranci brinuli o BiH na takav način. A to bi iz perspektive sadašnjih odnosa u BiH moglo biti pogubno. Znajući ”nas kakvi smo”.

Leave your vote

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.