in

Pa je li normalan? Pogledajte šta je sada uradio Ivica Dačić, ma ovaj lik je skroz puk’o!

Dačić
Dačić

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić saopćio je da je sinoć dobio diplomatsku notu iz Centralnoafričke Republike u kojoj se navodi da ta zemlja ne priznaje nezavisno Kosovo

Ivica Dačić je rekao da se Centralnoafrička Republika nalazi na spisku zemalja koji ima Priština, a koje su priznale Kosovo.
– Obavještavam javnost da je Centralnoafrička Republika 14. zemlja koja je precizirala svoj stav da ne priznaje Kosovo jer je ona na spisku zemalja koji vodi Priština, a u kojem se navodi da ih je priznala – rekao je Dačić.

Naveo je da je on u Centralnoafričkoj Republici bio prošle godine i da je tada predsjednik te zemlje izrazio čuđenje povodom navodnog priznanja.

– Dobili smo zvaničnu notu sa potpisom ministarke koja kaže da su oni poslije mog zahtjeva napravili istragu da li postoji ili ne postoji ta odluka. Ne postoji, nikakvo pismo kojim je Centralnoafrička Republika zauzela stav – rekao je Dačić.
„Ovo je 14. zemlja koja je povukla svoj stav o priznavanju Kosova, odnosno precizirala ga“, rekao je Dačić.

To su do sada učinili i Republika Palau, Madagaskar, Solomonska ostrva, Lesoto, Surinam, Granada, Unija Komora, Burundi, Komonvelt Dominika, Sao Tome i Principe, Liberija, Gvineja Bisao, Papua Nova Gvineja, sve „velesila“ do „velesile“…

Teška krađa u porodičnoj kući u Tešnju!

Španski i njemački velikani poslali službene ponude za Edina Višću, bosanski brzi Gonzales konačno napušta Tursku?